Antena Meniu Search
x

Video Patru dintre documentele de stare civilă, disponibile în format electronic în mai multe municipii din țară. Care sunt acelea

Patru dintre documentele de stare civilă - naştere, căsătorie, divorţ şi deces - vor fi disponibile, incepand de acum, și în format electronic. Dar nu în toată țara. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 09.05.2024, 12:49

Vezi și

Doar în şapte municipii şi Ilfov sunt disponibile certificatele digitale. Mai exact, în Cluj Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și Ilfov. Principalul avantaj al acestui sistem este că se va reduce semnificativ timp de așteptare pentru înregistrare și pentru emiterea certificatelor respective.

Când ar urma să fie finalizat proiectul

Bogdan Ivan, ministrul cercetării, a precizat că până acum au fost înregistrate în sistem peste 68 de milioane de certificate emise în ultimii 100 de ani.

Implementarea proiectului ar urma să se finalizeze la nivel național, atunci când toată lumea va beneficia de acest serviciu, cel târziu în toamnă, până pe data de 24 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Patru dintre documentele de stare civilă, disponibile în format electronic în mai multe municipii din țară. Care sunt acelea