Antena Meniu Search
x

Cine este Joselu, eroul formaţiei Real Madrid în semifinala de UEFA Champions League cu Bayern Munchen

Real Madrid s-a calificat, miercuri seara, în finala UEFA Champions League, după ce a câştigat, scor 2-1, returul cu Bayern Munchen de pe teren propriu.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 11:32

Joselu a marcat golurile ce au asigurat formaţiei Real Madrid calificarea în finala UEFA Champions League
Joselu a marcat golurile ce au asigurat formaţiei Real Madrid calificarea în finala UEFA Champions League - Profimedia

După 2-2 în turul din Germania, returul dintre Real Madrid şi Bayern Munchen a fost şi mai nebun decât se aşteptau specialiştii. Real Madrid a dominat jocul şi a ratat ocazii mai multe şi mai mari, lovindu-se de un Manuel Neuer în mare formă.

Oarecum de nicăieri, în minutul 68, canadianul Alphonso Davies a deschis scorul pentru Bayern Munchen, în urma unei acţiuni personale de toată frumuseţea şi încheiată cu un şut magnific.

Cu doar 20 şi ceva de minute înainte de finalul confruntării, soarta lui Real Madrid părea pecetluită. A ieşit, însă, la rampă legendarul antrenor Carlo Ancelotti, care a făcut o mutare de zile mari.

L-a introdus pe teren, în minutul 81, pe veteranul Joselu, 34 de ani, iar acesta, ca un vulpoi bătrân, a întors, în doar câteva minute, soarta calificării. Joselu s-a comportat precum un adevărat vârf autentic în două momente decisive în care a fost pe fază şi a fructificat cele două momente variabile.

Pe acelaşi subiect

Mai întâi, în minutul 88, Joselu a restabilit egalitatea. Manuel Neuer s-a transformat din înger în demon pentru echipa sa, a respins în faţă un şut al lui Vinicius şi Joselu a împins mingea în poartă.

Apoi, în minutul 91, Joselu a pus latul la o execuţie în forţă a lui Rudiger şi a înscris golul calificării, spre delirul zecilor de mii de spectatori prezenţi în tribune.

Real Madrid - Bayern Munchen s-a terminat 2-1,  iar Real s-a impus cu 4-3 la general şi s-a calificat în finala UEFA Champions League, urmând să dea piept cu Borussia Dortmund, revelaţia competiţiei, în ultimul act al competiţiei programat a avea loc pe Wembley, din Londra, pe 1 iunie.

Cine este Joselu, eroul formaţiei Real Madrid

Joselu, fotbalistul care, la 34 de ani, a devenit eroul formaţiei Real Madrid are în spate o istorie aparte. Culmea, atacantul spaniol s-a născut chiar la Stuttgart, în Germania de Vest, şi a făcut patru ani de şcoală în Germania înainte ca familia sa să ajungă în Spania.

Joselu a jucat pentru o mulţime de echipe în carieră, Celta Vigo, Real Madrid, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Stoke City, Deportivo La Coruna, Newcastle United, Deportivo Alaves sau Espanyol Barcelona, dar inima sa a fost mereu alături de cei de la Real Madrid.

De altfel, Joselu i-a făcut galerie lui Real Madrid la finala UEFA Champions League din 2022. Finala de atunci s-a jucat la Paris, iar Real Madrid s-a impus cu 1-0 împotriva lui FC Liverpool.

Posesor al unui fizic impresionant, 1,91 înălţime, Joselu a jucat mai mereu excelent în rolul de centru înaintaş, făcându-şi datoria peste tot pe unde a trecut. De exemplu, Joselu a reuşit 40 de goluri în 73 de meciuri jucate pentru Real Madrid B, 14 goluri în 33 de meciuri jucate la Eintracht Frankfurt, 36 de goluri în 113 meciuri jucate pentru Deportivo Alaves sau 19 goluri în 48 de meciuri jucate pentru Real Madrid.

Sigur, în intervenţia "divină" a lui Joselu putem implica şi inspiraţia magnifică a lui Carlo Ancelotti, care a făcut o schimbare ce i-a câştigat meciul. Italianul a simţit momentele mai slabe ale lui Valverde şi Rodrygo şi i-a aruncat în luptă, la momentul oportun, pe Joselu şi Brahim Diaz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Sport » Cine este Joselu, eroul formaţiei Real Madrid în semifinala de UEFA Champions League cu Bayern Munchen