Antena Meniu Search
x

Stoltenberg: "Nu e prea târziu pentru ca Ucraina să câştige". Secretarul general al NATO dă vina pe aliaţi: "Nu au oferit sprijinul pe care l-au promis"

Război în Ucraina. "Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 21:54

Stoltenberg: "Nu e prea târziu pentru ca Ucraina să câştige". Secretarul general al NATO dă vina pe aliaţi: "Nu au oferit sprijinul pe care l-au promis"
- Profimedia

"În ultimele luni, aliaţii NATO nu au oferit sprijinul" pe care l-au promis, a deplâns Jens Stoltenberg, într-un discurs rostit la o ceremonie de premiere la Berlin pe tema legăturilor transatlantice.

Zelenski a cerut NATO să livreze arme cât mai curând posibil Ucrainei

"Dar nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige războiul, pentru că un sprijin mai puternic este pe cale", a adăugat secretarul general al Alianţei. "Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele (recente occidentale, n.red.) în livrări reale de arme şi muniţii şi să facem acest lucru rapid", a apreciat el.

Vinerea trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut NATO să livreze arme cât mai curând posibil Ucrainei, care "nu mai poate aştepta" în faţa presiunii ruse. Aliaţii au promis să-şi sporească sprijinul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Stoltenberg: "Nu e prea târziu pentru ca Ucraina să câştige". Secretarul general al NATO dă vina pe aliaţi: "Nu au oferit sprijinul pe care l-au promis"