Antena Meniu Search
x

Video Grecia a impus restricţii pentru 200 de plaje. Turiştii nu mai au voie să-şi pună umbrelele sau şezlongurile pe aceste locuri

Aproape 200 de plaje din Grecia sunt acum protejate de lege! Asta înseamnă că turiştii nu vor mai mai putea amplasa umbrele sau şezlonguri pe aceste locuri. Pe lângă, au mai fost prezentate şi alte restricţii: prezenţa masinilor, petrecerile cu mai mult de zece persoane sau boxele vor fi total interzise.

de Redactia Observator

la 20.04.2024, 13:45

Vezi și

Guvernul grec a publicat vineri o listă cu 198 de plaje unde sunt interzise petrecerile şi adunările mari, în cea mai recentă încercare de a limita dezvoltarea și de a aborda reacțiile la mulțimile de turiști care coboară pe teritoriul țării.

Despre ce insule este vorba

Mișcarea vine pe fondul unei frustrări crescânde în rândul locuitorilor insulelor grecești și a părților continentale de coastă, care sunt populare în rândul vizitatorilor străini. Protestele s-au transformat într-o „mișcare de prosoape de plajă” la nivel național vara trecută, când localnicii nemulțumiți s-au plâns că sunt împinși de pe propriile plaje de companiile care caută să profite de un boom turistic care a adus peste 32 de milioane de vizitatori străini în Grecia anul trecut, scrie The New York Times.

Plajele de pe listă se află în zone incluse în programul Natura al Uniunii Europene, o rețea de habitate vulnerabile din întreaga Europă care sunt protejate de legislația europeană. Printre plajele enumerate vineri se numără locuri de pe insule populare precum Milos, Naxos, Lesbos, Samothrace și în sudul peninsulei Peloponez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Grecia a impus restricţii pentru 200 de plaje. Turiştii nu mai au voie să-şi pună umbrelele sau şezlongurile pe aceste locuri