Antena Meniu Search
x

Video Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave

În ultimii ani, candela a luat locul lumânării, dar preoţii ne spun că orice am alege ar trebui să cumpărăm de la biserică. Şi pompierii vin cu recomandări: ne cer să acordăm atenţie locului în care lăsăm lumânările aprinse. Şi candela poate lua foc extrem de uşor dacă este lăsată să ardă nesupravegheată. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.05.2024, 19:57

Vezi și

Milioane de flăcări vor lumina ţara în acastă noapte. De la lumânări clasice la candele cu capac. De la an la an apar modele tot mai sofisticate.

  • Cristina Niţă, reporter Observator: O astfel de candelă simplă costă 5 lei. Cei care îşi doresc un model de tip felinar trebuie să plătească 13 lei.
  • Lucian Apopei, preot: E bine să avem lumânări curate, lumânări produse din ceară de albine, căci la urma urmei a aprinde o lumânare înseamnă o jertfă pe care noi o aducem Bisericii şi Bunului Dumnezeu. 

Doar că bucuria luminii sfinte vine si cu pericolele.

Pompierii ne sfătuiesc să fim atenţi unde lăsăm lumânările aprinse atunci când le ducem acasă

Pe acelaşi subiect
  • Anamaria Stoica, ISU Dobrogea: Lumânările nu se vor ţine în apropierea hainelor și a părului, ori a obiectelor ocombustibile, precum icoane, decoruri, mobilier sau icoane.

Lumânările se aprind doar în spaţiile amenajate, iar pe timpul slujbelor uşile bisericilor trebuie să rămână deschise. Precauţi trebuie să fim şi acasă în Noaptea de Înviere, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. Atenţie, nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Cele mai recente statistici arată că în România au izbucnit, în, medie 86 de incendii în fiecare zi. Dintre acestea, 16% au fost cauzate de lumânări uitate aprinse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave