Antena Meniu Search
x

Jumătate dintre români consideră că acum trăiesc mai rău decât în urmă cu 10 ani - Sondaj IRES

Un sondaj realizat înainte de startul campaniei electorale arată că numărul românilor care cred că ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită este ceva mai scăzut în comparaţie cu toamna anului trecut. Însă un număr semnificativ de respondenţi consideră că trăiesc în prezent mai rău decât o făceau în urmă cu un deceniu. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 10.05.2024, 08:53

Vezi și

Jumătate dintre participanţii la sondaj apreciază că trăiesc acum mai rău decât în urmă cu zece ani. Doar trei din zece români spun că trăiesc mai bine decât în urmă cu un deceniu, iar unul din cinci spune că trăieşte la fel. Legat de viitor, patru din zece români cred că vor trăi mai prost peste cinci ani, doi din zece cred că vor trăi la fel şi doar o treime cred că vor trăi mai bine.

Potrivit studiului, în ultimii zece ani, peste jumătate dintre români au călătorit într-o ţară din Uniunea Europeană şi tot peste jumătate au pe cineva în familie care munceşte într-o ţară europeană. Iar unul din cinci români a lucrat în ultimii zece ani într-o ţară din Uniune. Interesul românilor pentru politicile europene nu este unul foarte crescut.

Unul din cinci români spune că nu este interesat deloc de acest subiect, 43% spun că sunt puţini interesaţi, în timp ce doar o treime se declară interesaţi de această tematică. Intenţia de participare la alegerile europarlamentare este mai scăzută; şaizeci la sută dintre participanţii la studiu declară că sigur vor vota.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Jumătate dintre români consideră că acum trăiesc mai rău decât în urmă cu 10 ani - Sondaj IRES